Tuesday, February 12, 2008

Searching for summer in El Gouna El Gounas suve otsimas




The estonian longlasting autumn is hard to bear, it seems to last forever. When you stand up, it´s dark, in the afternoon it´s dark already from 4.PM. So I diceded to take a weekly trip to El Gouna, resort on Red Sea. It´s a desert area, but hotels and vilas are in the shade of palm-trees, you can see bougainvilleas everywhere, also hibiscs, cactis. Some pictures here of my favourites:



Eestimaa hiigelpikk sügis on talumatu. Nii lendasimegi Punase mere äärde. Loomulikult käisin ära kohalikus aiandis, pildistasin ohtralt kohalikku haljastust ning tõin kaasa punase bugenvillea, kah kohaliku.
Ehkki El Gouna, nagu enamik Punase mere kuurorte on rajatud kõrbesse, on siin suurt tähelepanu pööratud haljastusele. Kõikjal on palmid, nagu ka mujal Egiptuses, kuid nii palju õitsvaid taimi pole va varem sealmail näinud. Igat värvi hibiskused, minu lemmikud, tohutud bugenvilleavõsad, õitsvad sukulendid. Aiandis nägin esimest korda elus ka piprapuud, selle lehte hõõrudes oli tunda meeldivat piprast lõhna. Nüüd siis mõned pildid:

Hibiskus,maailma kauneim lill

Kollane hibiskus
Roosa topelthebiskus
oranzh topelthibiskus
Haruldane valge hibiskus
Lähivõte palmitüvest

õitsevad kaktused
Kohalikud haljastustöölised
Villad bugenvilleavõsas

Düünide tagant paistab moshee

Võimas, eksole!
Piprapuu kõrval

Need lillemustrid liival on beebikrabide jäetud

3 comments:

isehakanud lillekasvataja said...

AAAAAARRRGH!
See oli kadeduse röögatus.

Mari said...

Ohoo, sa teeks veel koledamat häält, kui kuuleksid, et seekord jätsin koju kõik lapsed ja sõitsin sõbrannaga. Seda ma nimetan Puhkuseks:)

Wicked Gardener said...

AiaKirjanik - The pictures are so pretty, I wish I could read the words! Thanks for visiting my blog.