Thursday, April 5, 2007

Algus


Tegelik pealkiri peaks olema Uus Algus, kuna märtsikuus kaevasin üles kõik varemistutatud asjad ning asusin uue plaani järgi paigaldama. Ja Uus Algus sai alguse sellest, et juhtusin ühte haljastusspetsialisti Palusalu tundi, kus joonistati aiaplaane. Joonistada paberile on tore, sedasama aias teha aga tiba keerulisem. Tundus juba, et reeglid minu aias ei saa kehtida, kuna esimese hooga jäi mulje, et korraliku haljastuse nimel tuleb lastel loobuda batuudist, kiigest ja muidugi ka liivakastist. OK, liivakasti oleks ehk ära mahutanud:)
Palju pabereid sai toas laua taga täis joonistatud, enne kui hakkasin tundma, et nüüd peaks aeda kolima.
Asi on eriti keeruline seetõttu, et elan ridaelamus ning aia suuruseks on 10x28 meetrit. Seega paras koridor. Ja vaja see tsoneerida nii, et jätkuks pinda lebotamiseks, lastele mängimiseks jne.
Samas kui ma mõtlen suure krundi omanikele, siis ei kujuta hästi ette, kuipalju korralik haljastus maksma võiks minna- isegi siis, kui osta istikud soodusmüükidelt ja teha kõik ise- kokku tuleb ikkagi aukartustäratav summa!

Olemasolevad põõsad said nüüd istutatud nii, nagu Püha Plaani peal kirjas. Tuleb aga tõtt tunnistada, et puuduvaid on rohkem:D
Annan endale aru, et kõike ma korraga teha ei suuda ja polegi vaja. Seega pingutan nüüd selle nimel, et puhkeala ja laste mänguala saaksid valmis, aia kõige tagumine osa jääb ootama vist järgmist aastat. Ehkki mustsõstar on juba väikesed lehed välja ajanud, tikker samuti ja vaarikavarredki pungitavad juba- kes teab, äkki jõuan midagi sel hooajal ka tarbeaias teha.

1 comment:

kaaren said...

Tre, mina olen aiasegane Tartumaalt. Vastuse tekitas kysimus, palju v6ix maxta natu suurem aiake. Meil on krunt 6300 ruutu. Olen seal v6imelnud 3 hooaega, p6hiliselt koristanud, kaevanud-tasandanud, niitnud, istutanud. Mitmetel p6hjustel on eelarve piiratud (alates L6una-Eesti palgatasemest & l6petades h2davajalike majaehitust88dega) niisiis olen aastate jooxul ise teinud k6ik t88d ja ostnud istikuid soodukatest, m6ne saanud sugulastelt. 3 ja poole aasta eelarve on, ylimiinimumprogramm tyhjale kohale, nii 7000 eeku - viljapuud, marjap66sad lastele m6eldes, hekitaimed seemikuhinnaga, hekitaimed platsihinnaga, muru, lilled pysi ja suvi, seemned, kasvuturvas & kile kasvuhoonekesele. Alati saab teisiti, aga minul on palju muid hobisid ka:)